България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Какво се случва с тялото ви, когато се влюбите

Прочитания: 219
13.08.2014 12:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Хората казват, че ако сте влюбени няма начин да не го узнаете. Едно поне е сигурно - тялото ви определено знае кога сте влюбени! Ето странните неща, които се случват в тялото ви, когато започнете да виждате всичко в розово:

1359693

 

1.Дейността на мозъка веднага се променя

Е очевидно любовта от пръв поглед съществува. Когато човек се влюбва, в мозъка се активират 12 различни области. Това означава, че може да разберете дали сте влюбени за една пета част от секундата. 

 

2. Сърцето ви спира ( Е добре де, леко се забавя)

Влюбването въздейства на нивата на хормони в тялото и намаля кръвното налягане. По този начин се забавя дейността на сърцето.

 

3. Имате проблеми със съня 

В последните проучвания се сочи, че влюбеният човек изгубва по един час на вечер от здравословния си сън. Това се случва, понеже мислите за обекта на желанията могат да го държат буден цяла нощ!

 

4. Схващанията и болките ви изчезват

Любовта активира същите рецептори в мозъка, които отговарят за успокоение на болката, сочи проучване от Стандфордският Университет. 

 

1359692

5. Започвате да забравяте

Когато сте влюбени в някой, мозъка ви започва да отделя окситоцин, също така познат и под името "хормона на любовта. Той леко уврежда паметта. 

 

6. Ревността излиза наяве

Оказва се, че не може да скриете тази своя страна, ако видите обекта на любовта ви да говори с някой от срещуположния пол. Скорошно проучване от Университета във Флорида, откри че любовта прави човека прекалено покровителствен над партньора му. 

 

7. Всичко ви се струва по-сладко

В едно проучване група млади студенти писали за любовта. След това на тях им били предложени храни, които опитали и преди началото на експеримента. Вторият път, когато опитали храните те им се сторили по-сладки. 

 

8. Лесно се разсейвате

Тъй като всички мисли са отправени към партньора, влюбването сериозно вреди на концентрацията ви. Едно проучване, публикувано в Journal Motivatin an Emotion, доказва този факт.

1359691

 

 

9. Костите ви стават по-силни

Учените открили връзка между щастливо женените двойки и здравите им кости. За сега не могат да изведат ясна причина за факта, но цифрите не лъжат. 

 

10. Любовта те прави луд

Според химическия анализ на мозъка лудостта и силната любов са почти неразличими. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womenshealthmag.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване