България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо тренировката ви не дава резултати?

Прочитания: 191
23.08.2014 10:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Често хората се оплакват, че посещават фитнес залата месеци наред, без видим резултат. Има само едно обяснение - не получавате максималното от тренировките си! Понякога това става, поради липса на знания за съответния уред или мускулна група, друг път е обвързано с липсата на мотивация или натоварения ви график. Ето няколко лесни съвета, които да ви помогнат да доведете тренировките си до следващото ниво:

 

 

1. Консултирайте се с инструктори/треньори


Именно това е работата на тези хора - да правят тренировките ви интересни и забавни. Те трябва да ви помогнат да стигнете до предела на силите си и да не се отказвате. Най-добрият ресурс, с който една зала притежава е персонала. Не го подценявайте. Треньорите ще ви помогнат да изградите хранителен режим и ще ви дадат полезни съвети, свързани с упражненията и възстановяването след това.

 

 

2. Структура


Най-важното нещо от една тренировка не е големият брои повторения, а начина, по който структурирате времето си. Много е важно да прекарвате времето в залата по възможно най-пълноценния начин. Не пропускайте разгрявката, разтягането и възстановяването. Една тренировка не може да се състои само от силови и натоварващи упражнения, за които не сте се подготвили предварително. 

1367459

3. Интервални тренировки


Един от най-популярните методи във фитнеса е интервалната тренировка. Използвайте различни техники за такива тренировки и много бързо ще забележите добрият резултат. Интервала на упражнение е краткосрочен, средносрочен или с умерени периоди на интензивни упражнения, последвани от кратки периоди на почивка. 

 

 

4. Намерете това, което ви харесва


Ако не сте мотивирани, няма как да постигнете нещо. Независимо какво ви влече, отдайте му се. Важното е да правите всяко едно упражнение с желание и удоволствие. Няма смисъл да се борите ежедневно със собствените си сили на съпротивление и тези на уредите във залата. Това е най-сигурният път, за постигане на максимално добри резултати.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: fitday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Be Shape Studio  5 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване