България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10-секундно упражнение за мъже

Прочитания: 210
18.08.2014 14:08 по статията работи: Деси Иванова

Заставате на метър от стената пред вас. Центрирате тежестта си върху десния крак и бавно издигате дясната ръка и левия крака. Идеята е цялото ви тяло да бъде напълно стегнато. Всяко мускулче трябва да е бъде опънато. Стремите се да не свивате левия (опънатия) крак. Трябва да държите таза успореден на пода. При мъжете това е най-трудната част - да поддържат таза и да внимават да не го усучат. Използвайте стената пред вас за да поддържате равновесие. Но не се отпускайте изцяло върху нея, а просто докоснете с върха на пръстите стената. Ако можете да наклоните таза по-ниско то може да докоснете с дясната ръка пода. Останете в позата 10 секунди и после бавно върнете. Фитнес инструкторът Ник Мърт препоръчва да го правите 8-10 повторения по време на цялата ви тренировка. 

 

След като свикнете да пазите баланс и равновесие, може да експериментирате с различни тежести. По този начин натоварвате мускулите на краката. Но не добавяйте тежести, преди кръстът ви да е укрепнал.

Чрез упражнението поддържате гърба изправен и разтягате сухожилията около гръбначния стълб. Това ви помага да заздравите кръста и задната част на тялото. За кратко време ще увеличите теглото, което вдигате. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване