България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Диетата на диабетиците - чрез преяждане към отслабване

Прочитания: 189
16.07.2013 10:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Ново проучване, проведено в Прага в продължение на 12 седмици поставя под въпрос формулата "малко, но често". Обект на изследването били хора, страдащи от диабет Тип 2. Оказва се, че тези от тях, които се хранели обилно само два пъти на ден, отслабнали повече отколкото тези, похапвали сутрин, обед и вечер, въпреки че количеството калории било едно и също.

 

 

Как си обясняват учените тези резултати? Противно на очакванията, метаболизмът на участниците, в чието меню присъствали само закуска и обяд, не се забавил, а напротив. Това според специалистите се дължи на факта, че при консумиране на големи количества храна, тялото им работило по-усърдно за преработването й.

 

 

Тук обаче е време за уловката: наблюденията са само върху диабетици. Хората, радващи се на добро здравословно състояние, подложени на този режим, показали по-незадоволителни резултати. Когато здрав човек поема повече калории от необходимото наведнъж, излишъкът от енергия се складира под формата на мазнини. Освен това чрез редовно хранене регулирате нивата на кръвната захар, а така контролирате чувството на глад през деня и се предпазвате от преяждане.

 

 

Ето защо изпитаният режим на хранене, включващ поне три хранения, остава най-подходящ и практичен.

 

 

Още полезни съвети ще намеритe на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване