България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Има ли значение колко често тренирате?

Прочитания: 117
10.07.2013 17:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Фитнес инструкторите в цял свят редовно ни цитират цифрата 150. Толкова минути активно движение на седмица са нужни, за да се грижите за добрата си фигура и здравословно състояние. Но има ли значение как разпределяте тези минути?

 

Наблюдение върху 2 324 спортуващи канадци ни дава повод за размисъл. Една част от участниците тренирала 150 минути в продължение на 5 до 7 дни, а друга – само на 4. Показателите им по отношение на риска от затлъстяване, високо кръвно, високо съдържание на мазнини в кръвта, холестерол и кръвна захар били почти идентични.

 

Все пак това не означава, че, бъхтейки се за 2 часа и половина само в един ден от седмицата, ще постигнете същите резултати. Проучването не дава сведения за тази опция. Имайте предвид обаче, че натоварването върху тялото ви ще е много по-голямо. Рискувате да си навлечете болки в ставите и мускулна треска. А за тези, които не само искат да поддържат форма, но и да свалят килограми, еднодневната тренировка за съжаление е безполезна.

 

Планирайте балансиран фитнес режим. Това е най-здравословното решение, а и редовните тренировки  ще превърнат спортуването в навик.

 

Още от нас на нашата Фейсбук страница

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване