България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10 причини да тренирате вкъщи част II

Прочитания: 183
26.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: blog.exisport.com

Тренировките у дома освен удобни, могат да бъдат и много полезни за вас. Дават ви широко поле за изява и се отразяват много добре на металното и емоционалното ви състояние. Проследете какви чувства изпитвате, когато тренирате вкъщи и когато сте в зала. Може да локализирате и премахнете различни притеснения и да обикнете тялото си, когато се намирате у дома. Докато човек се намира сред множество хора, той издига стени, зад които да скрие недостатъците си. Ако останете насаме със себе си ще срутите тези стени. Ето и още причини да тренирате вкъщи:

 

6. Ще се наложи да се образовате

Хубавото на това да тренирате вкъщи е, че ще се наложи да бъдете по-добре подготвени. Ще трябва да изчетете и проучите множество техники и твърдения. Така за един месец ще научите много повече от колкото за цяла година в залата. 

 

7. Ще имате моменти насаме

Всеки има дни, в който се чувства зле. По време на тренировка се освобождават множество хормони. Това може да доведе до рязка промяна в настроението. Ако сте сами вкъщи и това се случи, спокойно може да разгледате как се чувствате, без да се притеснявате от чужди погледи. 

 

8. Може да разпределяте времето си

Когато тренирате вкъщи, спокойно може да разделите тренировката си на няколко части. Ако имате малки деца, 30 свободни минути са лукс, които повечето хора не могат да си позволят. може да включите децата в тренировката и да възпитате уважение към спорта у тях и да се сближите. А може и да правите серии от по 3 10-минутни тренировки. 

1395477

9. Ще бъдете по-спокойни

Винаги е добре да се отпуснете след тренировка. За жалост в залата това няма как да се случи. Тук не говорим само за тялото, трябва да отпуснете и ума си. Освен, че давате шанс на мускулите да се възстановяват, изключването на мозъка ще подобри психическото ви състояние. 

 

10. Вместо да харчите толкова пари за фитнес, може да ги влагате в тялото си

Всеки трениращ човек знае, че здравото тяло започва от кухнята. Дори и да тренирате денонощно, ако не храните тялото си с правилните неща, всичко ще бъде напразно. Вместо да влагате толкова много пари за зали, оборудвани със скъпи уреди, спокойно може да вложите тези средства за по-добра храна. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване