България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5-те най-вредни храни преди тренировка

Прочитания: 339
11.09.2014 17:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно знаете, че е хубаво да се хапне преди тренировка. Това ви дава енергия за тренировката и по този начин ще се представите по добре. Също така яденето преди тренировка ще намали вероятността от травма, защото мускулите ви ще станат по здрави, защото са се подхранили с важни хранителни вещества. Вижте кои са най-лошите храни преди тренировка, които не трябва да ядете, ако искате да сте все така добри в залата.

Захарни изкушения. Всички неща от сорта на понички, бонбони, бисквити и вафли трябва да ги пропуснете преди тренировка. Всичко, което има много захар и въглехидрати ще ви намали нивото на инсулин в кръвта и вие ще почувствате неочакван спад в енергията по време на тренировката.

Бърза храна. Всички храни от сорта на пържени картофи, бургери, хотдоци, пици, дюнери и други подобни не са препоръчителни преди тренировка. Те са високо калорични, мазни и ви дават много малко важни хранителни вещества. Когато се храните с богати на мазнини храни, на стомаха му е необходимо 4 часа да смели всичко. Това означава, че всичко мазно, което приемете преди тренировка ще ви тежи.

Не тренирайте на празен стомах. Това също ще окаже влияние. Ако не хапнете преди тренировка, няма да имате необходимата енергия за пълноценна тренировка и по този начин увеличавате вероятността от травми.

Енергийна напитка. Доказано е, че малко кофеин преди тренировка увеличава вашата продуктивност и ще можете да се справите по-добре. Но в енергийните напитки има много захар, която пречи на тренировката и намалява вашата енергия. За това е по-добре малко кафе.

Сурови яйца. Сигурно сте гледали филмите за "Роки", в които Силвестър Сталоун яде сурови яйца преди тренировка. Протеинът преди тренировка е много полезен, защото стимулира изграждането на мускули. Но има по-добри начини за набавянето му от суровите яйца.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване