България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Напитките с подсладител водят до депресия?

Прочитания: 167
16.01.2013 13:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Вече ще се замислите, когато посягате към ободрителна напитка в 3 следобед. Ново проучване на Американската академия по неврология показва, че пиенето на подсладените напитски води до завишен риск от депресия. В това число влизат безалкохолните, соковете, енергийните напитки, дори студените чайове, които съдържат подсладители. 


Изследователите засичат консумацията на 263 925 души на възраст между 50 и 71 в течение на една година. Около 10 години по-късно, учените се свързват отново с анкетираните . Оказва се, че  11 311 от тях  са били диагностицирани с депресия.

 

"Като цяло, честата консумация на напитки с подсладител се свързва с умерено висок риск от депресия", казва водещият изследовател Хонглий Ченследовател в епидемиологията клон в Националния институт по околна среда.

Изненадващо е, че пиещите диетична сода са с най-висок риск от депресия. Чен не открива пряка взаимовръзка, но все повече изследвания като неговото доказват, че изкуствено подсладените напитки може да доведат до лоши последствия за здравето.

 


Още полезни съвети ще намерите и в страницата ни във Фейсбук на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване