България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Все по-малко хора спазват диета и им пука за теглото

Прочитания: 182
10.01.2013 12:01 по статията работи: Александра Цанкова

Броят на хората, които се хранят на специален режим е спаднал с 35 процента за 21 години

Броят на хората, подлагащи се на диети, е намалял с повече от 35 на сто през последните 21 години. Това са данните от най-новото проучване на изследователската компания NPD Group, която проучва този въпрос в продължение на почти 30 години. 

 

Докато през 1991 година 31% от младите споделят, че спазват диета, процентът за 2012-та е 20. Още по-изненадваща е статистиката при жените - през 1991-ва 35% от тях заявяват, че следят храненето си, а днес броят им е намалял на 23%.

 

Въпреки че по-малко хора се обръщат към диетите, тези, които се подлагат на тях са склонни да ги спазват за по-дълго време: през 2004 г. едва 22 на сто от диетите са продължавани повече от една година, докато този процент нараства до 27 през 2012 г.

 

В друга област на същото проучване, изследователите питат участниците за тяхното отношение към размера на тялото им. През 1985 г. 55% от всички анкетирани се съгласяват, че да са слаби е за предпочитане. Но през 2012 година, този процент пада двойно. Статистически данни, извън изследването, показват защо това не е толкова изненадващо: близо 63 на сто от населението на САЩ е с наднормено тегло или страда от затлъстяване.

 

Дали тази тенденция, към намаляване на диетите, се отразява положитлно върху човечеството, не можем да отговорим. Все пак ние сме пристрастни и предпочитаме спорта като начин за справяне с наднорменото тегло. Но в крайна сметка дали ще изберете диета или тренировки, съветваме ви да обърнете внимание на физическото си състояние, защото здравето ви е на първо място.

 

Ако нашите статии ви вдъхновяват, следете ни и във Фейсбук за още подобни щуротии:  www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване