България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Жена, преборила рака, съветва как да превърнете дома си в рай

Прочитания: 232
10.04.2013 16:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Седем лесни неща, които ще доведат до голяма промяна

Източник: Freshome

Защо изобщо ви е да превръщате дома си в рай? Защото под това имаме предвид едно здравословно и спокойно място, където да се презареждате и да се наслаждавате на живота. Това е в основата на личното ни щастие, поне според нас. 

 

И наскоро попаднахме на статия на Джесика Ейнскоу, която обожава да пише за здраве и има късмета, а може би волята, да пребори форма на рак, която е била определена от докторите като "нелечима". Тя постига това посредством Герсон терапията, но за това ще ви разказваме друг път.

 

Сега ще ви споделим нейните седем съвета как да преобразите дома си:

 

1. Създайте си стая за медитация

 

Това трябва да е едно свещено място, в което да прекарвате време сами, да се отпуснете и да излезете от ежедневната си кожа с проблеми. Ако не можете да отделите цяла стая, то нека поне бъде едно кътче. Използвайте възглавници, нахвърляйте одеяла на пода, сложете свещи и каквото ви носи успокоение.

 

ed7db40c-238a-2b8c-6bf9-dcc434f02f3b

 

2. Дзен спалня

 

Разчистете бъркотията и поканете спокойствието. Сложете лампи с по-меко осветление. Махнете колкото е възможно повече от електрическите уреди в стаята. По-голямата част от лечението и възстановяването на тялото се случва докато спите, затова е важно нищо да не ви обезпокоява.

 

3. Инвестирайте в блендер

 

Плодовите сокове и смутитата са задължителни, ако искате да живеете по-здравословно. За да си направите такива ви трябва подходящо оборудване. В интернет може да намерите стотици рецепти за смутита и всякакви здравословни напитки, но със сигурност ще ви трябва блендер за повечето.

 

4. Заредете се със свежи плодове и зеленчуци

 

Като следствие от предишния съвет, за да си направите тези смутита и сокове, ще ви трябват плодове и зеленчуци. Но не се ограничавайте само с течности, заложете на свежите салати. Откажете от всички предварително обработени храни и полуфабрикати, които се продават в магазините.

 

d6251111-b38a-55d5-b1dd-7076f8abf846

 

5. Разкарайте химикалите

 

Прегледайте внимателно с какво чистите кухнята и банята. В доста от препаратите може да има токсични вещества и вие да не го знаете. Ако финансите ви позволяват (това е добавка от нас), заложете на органични продукти. За всичко си има естествен заместител.

 

6. Свещи не само за показ

 

Най-евтиният и лесен начин да преобразите вечерната атмосфера у дома е със свещи. Но не само да стоят на показ, а ми и да ги използвате. Поне веднъж седмично си правете една хубава вечеря на свещи. И не ги използвайте само в кухнята - те са подходящи за всяка стая.

 

7. Поканете природата у вас

 

Не само това ще подобри качеството на въздуха, който дишате, но живите растения ще ви помогнат да оздравеете. Спатифилумът (б.р. - "Лилия на мира") ще изчисти дома ви от амоняк, ацетон, етилов ацетат, бензен и формалдехид. Други прекрасни домашни растения са фикус, алое вера, бамбукова палма и зелена лилия.

 

ccd4311f-5ddd-02de-a1d0-d3b6f70719f6

 

Надяваме се тези съвети да ви влязат в употреба и да създадете повече спокойствие у дома. Ако пък решите да прекарате още време онлайн, ще сме ви благодарни да споделите тези начини със своите приятели във Фейсбук. Също така може и да станете част от нашето скромно виртуално общество, като кликнете тук.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване