България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

42-годишна американка пробяга 52 маратона за една година

Прочитания: 217
26.03.2013 13:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Джули Уайс от Санта Моника е кралицата на маратона, така се е самопровъзгласила самата тя, но и напълно заслужено - в рамките на една година американката пробяга 52 маратона.

 

Последното ѝ тичане бе на маратона в Лос Анджелис, където тя записа време от 5:17:44. Блогърката можеше да се справи и още по-бързо, ако не беше спряла за няколко интервюта и прегръдки с феновете.

 

Причината Джули да започне да тича толкова много се крие в смъртта на баща й. Той е повален от рак на панкреаса и Джули решава, че ще избяга 52 маратона, за да привлече внимание и събере пари в подкрепа на битката с този вид рак.

 

Американката пресече финалната линия редом до двама бегачи, които са оцелели след тежкото заболяване. В знак на уважение към баща си и към всички други, които не са успели да се справят с болестта, Джули пусна във въздуха два лилави балона.

 

"Това беше толкова емоционален момент. Имаше сълзи и щастие. Благодарна съм за цялата подкрепа, която ми бе оказана", споделя Джули.

 

855869

 

И има защо, в крайна сметка тя успя да събере 179 000 долара. Но с това плановете й не приключват. Тя иска да събере 1 млн. долара за каузата, като изтича още 52 маратона, този път не в една година.

 

Само за да изобразим какво означават 52 маратона годишно - това е като всяка събота в продължение на една година да тичате по 42,195 километра. Сами може да прецените какво усилие коства това.

 

Ние определено сме впечатлени, ако и вие имате мнение по темата, споделете го под статията или в китната ни Фейсбук страница, която няма къде да избяга.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване