България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Видео: Карай колело, живей свободно, защото не си роден и няма да умреш

Прочитания: 255
10.03.2013 10:03 по статията работи: Sportuvai.bg

"Вече имам много неща, на които да те науча, ако някога отново се срещнем. Става дума за послание, което ми бе предаден под един бор в студен зимен ден. То гласеше: "Нищо, никога не се е случило", затова не се тревожи. Всичко е сън. Всичко e вътрешен захлас. Но ние не го осъзнаваме, заради мислещите си умове. В нашата блажена същност на ума, там е ясно, че всичко е наред завинаги, и завинаги, и завинаги.

 

Затвори очите си, отпусни ръцете и дори нервните си окончания, спри да дишаш за три секунди и чуй тишината вътре в илюзията на света. И ще си спомниш урока, който забрави. Всичко е едно безкрайно пробуждащо нещо. Наричам го златната вечност.

 

Ние никога не сме родени и никога няма да умрем. То няма нищо общо с въображаемата идея за моята същност, за същността на другите, за всички същности: същността е само идея, смъртна идея.

 

Знам това от дългото съблюдаване на планините. Те никога не се изразяват, те са като едно празно пространство, но празнотата никога няма да изчезне, защото не се е родила."

 

Тези думи са на Джак Керуак. Американският писател размишлява за вечността в писмо до своята съпруга Еди през 1957 година.

 

Не претендираме за абсолютно точен превод, макар и да се постарахме да уловим същината им. Защото много искахме да усетите силата на видеото, което от Dosnoventa са създали във възхвала на един особен начин на живот - освободеното съществуване с колелото.

 

 

Ние истински се възхищаваме на хора като двамата основатели на испанската фирма за производство на висококачествени велосипеди. 

 

В края на 2010 година двама дългогодишни приятели в Барселона решават да започнат не само да живеят с велосипедите, но и да ги създават, за да могат и другите да се възползват от тях. Така се ражда Dosnoventa.

 

Използват най-добрите материали и ги съчетават с неповторим дизайн. Цените им са конкуренти на големите марки на пазара, но все още може да се каже, че са бутикови.

 

С развитието на продуктите идва и възможността за създаването на отбор, който да представлява марката в различни велосъстезания по света. Бизнесът им се развива, но не спира да преследва мисията си.

 

А тя в стила на Керуак звучи така: Живей свободно, защото ти не си роден и никога няма да умреш.

 

Ако тази статия ви е вдъхновила, следете Фейсбук страницата ни - там е пълно с интересни неща.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване