България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

По Пътеката: Ждрелото на река Ерма

Прочитания: 479  12
08.03.2013 13:03 по статията работи: Марина Митева

Тази седмица ще си останем близо до София, но пък затова качеството на разходката ще бъде на ниво!

Дойде време и за поредната ни доза пътешественически дух из красивите места на България. Днес ще отскочим до Трънския регион и по скоро до една река, чиято живопис спира дъха - Ерма. Тази "По Пътека" ще бъда малко по-различна, тъй като ще предложа два маршрута - един за запалени спортисти и един просто за пътешественици.

 

Първо ще започна с веломаршрута :) Късото разстояние, около 75 км, както и сравнително равния път, позволяват маршрута София - Трън, да бъде минат с вашия велосипед. Като, ако решите да изберете този вид транспорт, предлагам следните ключови точки - София, Божурище, Брезник, Трън, река Ерма. Бързам да спомена, че между Божурище и Брезник има невероятни полянки, почити никакви хора, които да ви притесняват, и не са лошо място за един попътен пикник с любим човек или просто за почивка. Общо взето трасето е спокойно, дори няма да сте толкова обезпокоявани и от автомобили.

 

Второто предложение за маршрут е за кола, ако все пак не ви се спортува толкова, но пък ви се ходи сред природата. Тогава задължително на отиване, трябва да минете по друг път - през Сливница и Драгоман. Ще кажете "там пък какво има интересно, освен спокойствие и малко хора" - уникално богатата флора и фауна на Драгомаското блато и Чепън Планина. Това, повярвайте, си заслужава да се види. След като се разходите из този невероятен еко-комплекс, продължавате до Трън. Тук пътят може малко да ви измъчи, признавам - но пък се минава през малки селца и си е забавно "тясно" на пътя.

 

Стигаме до град Трън и ръководени по табелите продължаваме до Ждрелото на река Ерма. Тук ви очаква една огромна поляна, на която да си опънете палатката е особено примамливо. Ако имате такава - направете го. Реката ви е в близост, от ляво от дясно - само красоти, чист въздух и спокойствие - ей това си е почивка.

 

А Ждрелото на реката и екопътеката ще видите по снимките. Това, което е там, трудно се описва - трябва да се види - малки дървени мостчета, "изсечени" скални образувания, живописни гледки... Просто разгледайте галерията ни - това стига, за да грабнете фотоапарата и да искате да направите сами снимки там.

 

Тръгвайте! А може после и да споделите някоя снимка с нас - Фейсбук страницата ни е открита за всички ваши предложения и желания.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване