България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Колоездачна революция във Великобритания

Прочитания: 111
12.08.2013 11:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Правителството инвестира 77 милиона паунда в подобряване условията за колоездене

Медиите във Великобритания очакват в най-скоро време министър-председателят Дейвид Камерън да обяви план на стойност 77 милиона британски лири, който да промотира колоезденето сред гражданите. Сумата ще бъде инвестирана в пригодяването на пътищата в британските градове и паркове, таке че велосипедистите да могат да се придвижват спокойно.

 

 

 

Парите ще бъдат разпределени между осем английски града – Манчестър, Лиидс, Бирмингам, Нюкасъл, Бристъл, Кеймбридж, Оксфорд и Норич. Желанието на министър-председателя е тази инвестиция да направи колоезденето по-безопасно и удобно за вече запалените велосипедисти и в същото време да окуражи много други британци да започнат да се придвижват с колело.

 

 

 

Кампанията е напълно резонна, имайки предвид успехите на британското колоездене в последните години. Припомняме, че отборът на Обединеното Кралство взе няколко медала на последната Олимпиада. Сред отличилите се беше и Сър Брадли Уигинс, който няколко месеца преди това стана първият британец, спечелил Тур дьо Франс. Тази година страната отново се окичи със слава, тъй като британецът Крис Фрум стана победител в стотното юбилейно издание на колоездачната обиколка на Франция. Всички тези постижения на професионално ниво спомогнаха за популяризирането на колоезденето сред британското общество.

 

 

 

Приветстваме такива инициативи и се надяваме институциите в България да предложат финансова подкрепа за подобряване условията за колоездене в нашата страната, макар и в по-малки размери.

 

 

 

Още интересни новини ще намерите на нашата Фейсбук страница. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване