България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Стилни еко облекла за йога

Прочитания: 341
02.09.2011 16:09 по статията работи: Петя Дикова

Екипирайте се в зелено с иновативните дрехи на Prancing Leopard Organic. Подходящи са и за свободното време

Източник: Prancing Leopard Organic

Няма да излъжем, ако кажем, че екипировката е 30% от качествената тренировка. И смеем да твърдим, че това важи за всяка физическа активност. А ако дрехите за спорт щадят и природата, стават 100% задължителна придобивка.

Последното ни увлечение в този контекст е спортна колекция, изработена от революционния материал Zeugma (произнася се зюгма и означава стилистичната фигура зевгма). Той е разработен и патентован от едноименна компания в съседна Турция, но американският бранд Prancing Leopard Organic го използва за първи път в производството на дрехи.

Материята е с 95% съдържание на органичен памук, който имитира всички качества на стандартните синтетични материи (често базирани на петролни продукти), но без вредните химикали и добавки.

Zeugma не запарява и попива потта по време на физическа активност, като след това съхне доста бързо. Естественият му произход дава възможност на кожата да диша пълноценно, а тъй като е оцветен с натурални бои, е идеален и за хора, склонни към алергии или с чувствителна кожа.

Всички тези предимства на материала до голяма степен се дължат на техниката на изработването му – памучни нишки се усукват около собствената си, опъват се и се свързват здраво по между си, за да се получат гладки издължени влакна.

Колекцията облекла включва туники, йога панталони и спортни блузи, а преобладаващите цветове са сиво, черно и бяло. Подходящи са както за различни групови занимания, така и за обикновена разходка сред природата или в града.

Цените им не са от най-нсиките – започват от 68 долара и стигат почти до 200 долара, но пък подобна еко покупка заслужава тази инвестиция. Добрата новина е, че доставят и до България, при това срещу всъвсем приемлива сума.

А сега разгледайте облеклата горе, в галерията.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване