България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

С деца на колело

Прочитания: 975
18.03.2013 16:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: dutchcargobike

Детски седалки, ремаркета, кошове. Много са начините по които децата могат да се превозват с колело от рождението си до момента, в който могат сами да въртят педалите.

 

Маниаците на тема велосипед често си мислят, че с идването на новия човек в семейството, колелото остава в миналото. И да, промяна ще има, доколкото детето "изяжда" голяма част от времето на родителя, но тя не е толкова драматична колкото може да изглежда. Със сигурност няма да можете да карате стотици километри на седмица, но това което губите в количество можете да си компенсирате с качество.

 

Вашият начин на каране ще се промени. Бъдете сигурни в това. Обаче с правилния комплект за прикрепяне към колело ще успеете да стигнете далеч. Всъщност возенето на децата на велосипеда носи страшна радост, както за детето, така и каращия. Малчуганите обичат да са навън сред природата и да дишат чист въздух. Доколкото те нямат против вятъра, а и вие считате това за близо до природата, ще откриете, че забавлението е взаимно.

 

Карайте детето до детска градина или до лекаря с колело, а през уикендите си правете пикник сред природата. Така то ще добие ценни навици още от малко.

fd3f6e37-73cd-f60b-a510-53d47ae691f7

Страхотен начин да въвлечете в карането на колело децата е чрез ремарке с педали. Това естествено продължение на велосипеда ще накара спътника ви да върти наравно с вас и да помага колкото може. Друга положителна страна на този вид транспорт е, че карането сгрява човека, а само возещото се дете може да настине, именно заради обездвижването и вятъра.

 

 

 

 

Имате повече деца? Няма проблем, и това е измислено. Колелото с кош, то зависи от големината на коша де, но стандартния кош превозва без проблем до 3 деца.

 

b671896a-dff7-81ba-c151-c50e6b49e9f5

Велосипедите от този вид имат между 2 и 4 колела.

 

Най-известният модел е Христиана от Дания. Разработен е през 1994 г. от двама съпрузи, живеещи в Християния, и представлява триколка с голям кош между предните две гуми. Оттогава досега са стигнали до 20 000 бройки само в Копенхаген.

 

 

 

И накрая, идва тандемът. Всеки си спомня "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Един тамдем просто сплотява семейството. Само дето се води 6+ години и ако сте тепърва прохождащ родител ще трябва да изчакате с покупката на такъв.

 

И така, варианти много, избор голям. Остава само да направите крачката и да изберете модел.

 

За още от нас <<facebook.com/Sportuvai.bg>>

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване