България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

На вашето внимание: Балетна и танцова школа "Бисер"

Прочитания: 760  7
18.02.2013 17:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Визитка
 4 |
Още по темата
1

Балетна и танцова школа "Бисер" съществува от 1985 година, а заниманията се провеждат в Народно читалище "Г.С. Раковски 1927", район "Лозенец". Точният адрес е ул. Крум Попов 17.

 

Художествен ръководител на школата е балетния педагог Грозданка Ангелова, с която ви запознахме още миналата седмица. Всеотдайността й личи още преди да е започнала тренировката.

 

В балетна школа "Бисер" деца на възраст между 4 и 25 години се докосват до красотата на това изкуство и откриват вълшебството на танца. "Балетът е най-съвършеното, макар и най-трудното изкуство", казва Грозданка Ангелова. А освен класически балет, в школата се изучават и модерни танци и характерни танци.

 

"През годините през школата са преминали над 700 деца", споделя с гордост Грозданка, "и не идват само от квартала, а от цяла София".

 

 

Обучението на деца в магията на танца е трудна, но прекрасна и вдъхновяваща дейност. Музиката е един от главните фактори за облагородяване на човешкия характер. Балетът развива чувството за ритъм, усъвършенства рефлексите и координацията, стимулира мисловните процеси, активира самоконтрола и създава условия за поддържане на добро здраве. 

 

Макар, че балетът изисква упорита работа, той носи и огромна радост. Когато си малък, уроците представляват едно весело и приятно преживяване, което открехва врата към свят, изпълнен с много топлина, щастие и усмивки. Какво по-хубаво за едно дете? 

 

Ето тренировката, на която присъствахме и усмивките на децата, които се занимават с това изкуство:

 

 

 

 

 

 

И тъй като са много готини и не искаме да ви спестяваме нищо ще ви покажем и още малко от малките балерини - Танцът на Пипи

 

 

 

 

 

 

 

За още от нас може да следите и Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване