България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мото-вело-парапланер, що е то?

Прочитания: 585
13.07.2013 14:07 по статията работи: Econ.bg

Източник: XploreAir

Обикновено се стараем да ви показваме всякакви спортни чудатости първи, но този път колегите от деловия портал Econ.bg ни изпревариха. Може би защото по-често посещават Kickstarter за да намерят първи някой гениален проект или идея, в който да инвестират. Дали е такъв този, оставяме на вас сами да си прецените.

 

Базираната в Лондон стартъп компания XploreAir е създала проект за велосипед, който може да се използва и за летене. За целта прототипът Paravelo съчетава велосипед с крило за парапланер, съобщават от Mashable. Подемната сила се осигурява от "ремарке" с витло, задвижвано от мини двигател на биогориво.

 

На земята можете да въртите педалите със скорост до 24 км/ч. Веднъж издигнал се във въздуха, Paravelo ще може да ви носи цели три часа със скорост до 40 км/ч. За целта единствено ще ви трябва някое по-просторно и празно място за излитане и приземяване.

 

 

136753

Снимка: XploreAir

 

Сздателите на летящия велосипед от XploreAir успокояват, че са направили сигурно средство за летене, което ще направи полетите на кратки разстояния масово разпространени и достъпни.

 

Всички ентусиасти, които искат да полетят с Paravelo, ще трябва да почакат, тъй като хибридът все още не е пуснат в масово производство. За целта проектът трябва да събере финансиране от 50 хил. британски паунда през Kickstarter.

 

 

 

Според информация на "Си Ен Ен" се очаква крайната цена на Paravelo да бъде 16 хиляди долара.

 

Още от Econ.bg:

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Flowin Bulgaria |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване