България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Лонгбордът - по-големият брат на скейта

Прочитания: 157 1
08.02.2013 13:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Направо ни хваща шубето, като гледаме с каква скорост се пускат лонгбордистите по асфалтовите пътища. Но това, което правят е толкова впечатляващо, че няма как да не ви го покажем.

 

На кратко, лонгбордът е по-големият брат на скейтборда. Дъската има различна форма, малко по-тясна е и по-дълга. Използва се за дълги маршрути, но разбира се, и тук си има редица майстори, които правят чудеса в града.

 

Може би най-сериозната разлика със скейтборда е бруталната скорост, която тези атлети развиват. Съответно, това се случва на пусти и гладки пътища. Такива у нас не се намират, така че не можем да очакваме скоро развитие на този спорт тук.

 

Първоначалната идея на лонгборда е да служи за придвижване. Дизайнът му е подходящ за изминаване на по-големи разстояние. Полека-лека обаче се появяват някои спортни стилове, като най-известните сред тях са:

 

Слалом - спускане между препятствия. Понякога се правят изкуствени пречки, един вид писти, но често бордистите си карат така в града и си търсят съвсем естествени препятствия.

 

Фрийрайд - свободните карачи може би приличат най-много на скейтбордистите. Те правят различни номера, точно като в скейта.

 

Даунхил - спускачите на нас лично са ни най-интересни, защото развиват страхотна скорост по стръмни склонове. Може да видите видео с едно страхотно спускане в края на статията.

 

Танцьорите - тук става дума за изпълняване на танцьорски движения върху лонгборда. За целта дъската трябва да е по-дълга. Представете си да правите лунната походка, докато се движите с 20 км./ч.

 

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Luboimir Botev10.02.2013 23:02:45
Доволно бързи са..
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване