България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ден 6 - Велико Търново - 1 кон, 2 коня, 200 коня, 300 коня...

Прочитания: 246  3
07.04.2012 18:04 по статията работи: Боян Кърпачев

Арбанаси е първата дестинация за деня. Дотам даже и няма да направим опит да стигнем с колелетата. Просто си знаем силите. Затова искрено благодарим на Станимир затова, че ни откара с кола.

 

На конна база "Калоян 92" ни посреща Симона. Толкова е красива и пленителна, че попиваме всяка нейна дума и половин час по-късно сме спецове по езда. Забравихме да питаме как се казват кончетата, но за това вина има Симона. Да не беше толкова хубава и ние щяхме да се сетим, че сме журналисти.

 

В Арбанаси покарахме колело с кмета на Велико Търново и неговите деца и му разказахме за кампанията "Спортувай, България". Той пък от своя страна ни покани и посетихме заедно "Спортувай в парка" в обновения парк Марно поле. Инициативата си я бива. Имаше много деца, техните родители, баби и дядовци. Забавление за цялото семейство.

 

...

 

Лелеллелелелелелле, какво ни се случи! Ако не бях написал това горното сутринта, въобще щях да забравя за него. Часът е 5 и последните два часа сме във, около, пред или зад не един, а от 200 до 300 коня. Още ни треперят гащите :) Майтапя се. Или не?!?

 

Повози ни Димитър Стефанов, организатор на местния кръг от републиканския шампионат и председател на спортен клуб по автомобилизъм "Етър рейсинг". Колата е "цивилна". Мицубиши Лансър. 300 коня. 300!!!!!!!! 4 пъти повече от клиото което карам обикновено.

 

На първото разрешено от закона място Димитър изключва музиката, за да се чува по-добре двигателя и ни залепва за седалките. И така следващите 5 километра.

 

Не, че адреналинът ни е малко, но го покачваме още повече, като покарахме бъгито на Тодор Герганов на стадиона в село Шемшево. Това го претупвам защото следва, както щяхме по-късно да разберем, най-разтърсващото изживяване.

 

Отсечката Шемшево – Керека, представена ни от Димитър Стефанов и неговия син Калин, е най-дивото усещане в живота ми. Вярвам, за Сашо е същото. Тези 10 километра ги преминахме в стил рали шампионат.

 

И тук дори моите думи секват. Това ТРЯБВА да се усети, да се изживее за да се разбере. Благодарим ти Димитър за изживяването.

 

А вие ще може утре да се насладите на видеото. Очаквайте го тук, а също и във Фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване