България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Retrovelo Klara - елегантно, стилно и много женствено колело

Прочитания: 550  6
21.01.2013 10:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Днес ще ви покажем едно колело, продукт на немската фирма Retrovelo. Моделът се казва "Klara" и е дамски. Типично за компанията, този велосипед се отличава с изключително старомодния си, но непреходен, дизайн.

 

Велосипедът от снимките е с цвят на слонова кост, като дори и гумите не се различават. Дизайнът им е дело на Fat Frank, като сред най-силните им качества е скоростта.

 

Всички елементи носят ретро полъх и са съобразени в един цвят, ако изключим няколко части за акцент - като например кафяват седалка. 

 

Колелото е много лесно за каране, като според различни източници, с него се свиква далеч по-бързо отколкото с традиционно тежките холандски колелета или пък спортните модели велосипеди, предназначение за планина.

 

Забележително е, че велосипедът има и сериозна товароносимост. Спокойно може да натоварите бебето си в предния кош, а в задния продуктите. Или обратното.

 

Този модел специално има три скорости, което е достатъчно за относително равни градове. Но и от самия му вид си личи, че не е байк за планина, крос кънтри или пък шосейно колоездене.

 

Фирмата производител, Retrovelo, е немска и е на пазара от 2003 година. Мощностите й се намират в Лайпциг, но рамките се произвеждат в Тайван.

 

Този модел се продава и в мъжки вариант - "Klaus", който е с ромбоидна рамка. И двете колелета обаче се предлагат в един единствен размер, което е най-големият им минус.

 

Ние ви оставяме да разгледате фотогалерията и дано се вдъхновите и вие да яхнете велосипед скоро (ако вече не сте го направили).

 

За още велоновини, може да ни следите и във Фейсбук, където пускаме доста интересни неща :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване