България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 зимни спорта, които не сте пробвали

Прочитания: 569
19.12.2013 16:12 по статията работи: Елена Стайкова

Източник: www.cntraveller.com

Освен ски и сноуборд, има и други спортове, които можете да практикувате навън в студените месеци. Ето 5 нетрадиционни зимни предложения:

 

 

 

Fat biking


 

1142691

 

Как ви звучи да карата велосипед с много дебели гуми в току-що навалялия сняг? Началото на спорта, познат като зимно планинско колоездене, е поставено в края на 90-те в Аляска като още един начин за прекосяване на известния маршрут Айдитерод, дълъг 1770 км.

 

 

Зимните велосипеди са с по-меки и доста по-широки гуми и стават все по-известни сред любителите на зимни спортове. Този нов спорт вече е част и от зимните игри във Вейл, Колорадо.

 

 

 

 

Еърбординг


 

1142692

 

Спускане по пистите с надуваем борд – спортът е измислен от сноубордист от Швеция, който търсел алтернативен начин да се спуска, докато се възстановявал след травма. Еърбордингът вече е популярен в Европа и Съединените щати.

 

 

 

 

 

 

Сноу каякинг

 


Зимен вариант на каякинг. Ски курортите все още не разрешават този спорт, затова той се практикува извън пистите в присъствието на инструктор.

 

 

 

Сноускутер

 

1142690

 

 

 

Сноускутерът прилича на колело, което, вместо гуми. има дъска, подобна на тази при сноуборда. Тук отново се използват кантовете на дъската за регулиране на скоростта, но за разлика от сноуборда, при сноускутера тялото е обърнато напред, а не настрани.

 

 


 

 

 

 

 

Ледено катерене

 


Вероятно сте чували за този екстремен спорт. Катеренето по замръзнали водопади носи своите рискове и за да го практикувате ви е необходима добра екипировка и опитен инструктор.

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване