България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

20-те най-красиви прехода в света (част 6)

Прочитания: 177
01.06.2013 14:06 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: swisseduc.ch

Признаваме, не всеки ще може да отиде на този преход. Но пък е Ден на детето и ще можем да се върнем в годините, когато мечтите бяха по-възможни от всякога. А и защо да не си напрвим поне една мислена разходка до това страхотно кътче на света.

 

Преход 6: Кордилера бланка, Санта Круз, Перу

 

Най-подходящ за: тези, които искат да вървят по стъпките на Инките и планинари, на които им харесват височините, но предпочитат нещо различно от Хималаите 

 

Дължина: 48+ км

 

Почти винаги, когато се мислим за високопланински преход, го свързваме с Хималаите. Ето една алтернатива – Кордилера бланка или Бялата верига в Перу е идеалното решение за добър преход далеч от тълпите. Тази планинска верига е част от Андите и включва най-високия връх в Перу, както и в цялата зона на тропиците - Уаскаран (6768м). Пътеката минава през прохода Пунта Унион (4750м) и пресича гръбнака на континента, като ви оставя без дъх с уникалните си гледки - тюркоазени езера, заснежени върхове и останки от древни цивилизации още преди времето на Инките. Преходът отнема 4 дни, но винаги можете да тръгнете и по някоя друга пътека из тези магически планини, ако се чувствате достатъчно амбициозни. Ако сте от по-авантюристичните, ви съветваме да се отправите към езерото Лагуна Чуруп, което може напълно да промени идеята ви за това колко синьо може да бъде синьото. Не забравяйте, че това е високопланински преход и трябва да сте в добра физическа форма, както и с подходяща екипировка.

 

e39ad563-bf5f-a8b3-9912-0832f908b145

 

Най-подходящо време за посещения: от април до септември. Времето тук е изненадващо стабилно, така че няма да имате неприятни изненади.

 

933818

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване