България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Щастливите хора устояват на изкушения

Прочитания: 119
21.03.2014 16:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако спортът не е достатъчна причина да спрете да посягате към сладкишите, нека ви предложим друга - щастието. Мислите си, какви са сега тези глупости? Но всъщност няма лъжа, няма измама! Поне според американско проучване на списание The Atlantic, гласящо, че хората, които могат да контролират първичните си желания и устояват на изкушения са далеч по-щастливи от онези, които им се отдават по път и над път.

И ако трябва да дойдем на любимата си тема, спорта, трябва да ви кажем, че самодисциплината, която изгражда практикуването му, ни е нужна във всеки един аспект на живота ни. На това мнение е и Вилхелм Хофман и екипът му от изследователи от университета в Чикаго.

Задачата в проведеното изследване, е била оценяване степента на самоконтрол на 414 човека, изправени пред различни кулинарни изкушения. След това участниците били помолени да опишат нивото на удовлетвореност от живота си. Резултатите сочат, че тези, които са посегнали към сладкишите се чувстват по-нещастни и неудовлетворени от съществуването си.

 

Е, изводът е простичък. Дори щастието изисква самодисциплина. Затова спортувайте за здраве и за щастие.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване