България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Храни, избелващи зъбите - II част

Прочитания: 141
29.08.2014 11:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Ако още се чудите каква избелваща паста за зъби да използвате, просто прочетете списъка с храни, грижещи се за белотата на усмивката ви.

 

Перления блясък може да ви бъде осигурен не само със скъпи продукти, но и чрез напълно естествени източници. 

 

1372143

 

 

 

 

 

 

6. Тъмнозелените листни зеленчуци


Ето още една добра причина да консумирате повече спанак или зеле. Тъмнозелените листни зеленчуци съдържат специални минерали, които образуват щит върху емайла ви. По този начин вие пазите зъбите си от появата на петна. 

 

 

7. Ябълки


Когато ядете ябълка вие почиствате и полирате зъбите си. Освен това хрупкавите плодове и зеленчуци масажират венците и подобряват тяхното здраве. Ябълките съдържат ябълчна киселина, която се използва в пасти за зъби. Тази киселина увеличава притока на слюнка и така организма ви се грижи да имате чисти зъби. 

 

1372144

8. Стафиди


Много хора си мислят, че стафидите са вредна храна, защото са лепкави и сладки. Истината е, че всъщност те защитават вашите зъби. Проучванията показват, че консумирането на зърнени култури със стафиди спомага за почистването на устната кухина от натрупване на остатъци. Стафидите също така стимулират слюнкоотделянето, което естествено предотвратява появата на петна, кухини и плака. Тези сушени плодове неутрализират киселината в устата ви и така поддържат перлената ви усмивка.

 

1372142

9. Ягоди

 

Може би смятате, че ягодите оцветяват зъбите ви са вредни за тях. Ягодите също като ябълките съдържат ябълчна киселина. Освен това са богати на антиоксиданти, които намаляват броя на бактерии в устната кухина. Съдържащия се в ягодите витамин С, спомага за предотвратяванията на възпаления. 

 

 

10. Вода

 

Пиенето на пречистена вода през деня отстранява хранителните частици от зъбите и насърчава производството на слюнка. Тези две неща спомагат за естествената белота на вашата усмивка. 

 

За част едно на статията натиснете тук.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: naturalon.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване