България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Урок по правилно хранене - основа на здравето

Прочитания: 298
10.12.2012 11:12 по статията работи: Анна-Мария Тонева

Правилното комбиниране на храните улеснява храносмилането и има благоприятно въздействие върху здравословното състояние на организма.

Източник: sxc.hu

В наше време е много модерно да се използват различни диети за сваляне на излишните килограми. Излишните килограми са един от проблемите на нашето общество. Заседнал начин на живот, не спазване на режим на хранене и зачестяване на консумирането на мазни храни. Започваме да качваме килограми и се надяваме на различни диети. Но във всяка диета ние ограничаваме своя организъм.

 

Правилното хранене - основа на здравето. С помощта на какви продукти ние можем не само да отслабнем, но и да "поправим" своето здраве и да влезем във форма.

 

Правилното хранене - основа на здравето, това трябва да стане като наша максима. Не трябва да изтриваме от нашия режим на хранене нито млечните, нито месните продукти, а също и плодовете и зеленчуците. 

 

Необходимо е да се научим как да ги приемаме балансирано и как да ги редуваме така че нашият организъм да може правилно да ги приема и да ни дава нужната енергия на ден. Хората, които някога са се замисляли над правилното хранене, знаят че сутрин е нужно да се ядат въглехидрати, на обед мазнини, а вечер - белтъчини. Но с нашите темпове на живот и предпочитания за ядене - това е много трудно. 

 

Златно правило за здравословното хранене, което ще ви помогне да нормализирате обмена на вещества е да не се смесват въглехидратите с белтъчините. Нужно е да запомним някои от основните продукти, които се причисляват към белтъчините, живите и въглехидратите:

 

- храни богати на белтъчини - месо, риба, семена, гъби, патладжани, яйца, семена, орехи и соя;

 

- живи продукти - плодове, зеленчуци, сушени плодове, сокове и мазнини (масло);

 

- въглехидрати - картофи, хляб, а също и всички производни на захар, зърнени култури и макаронени изделия.

 

За нормализиране на обмена на вещества ние можем да смесваме продукти от първа и втора категория, а също и от втора и трета категория, но в никакъв случай  от първа и трета. А за отслабване е нужно и да се добави и малко физическо натоварване под формата на леки тренировки.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване