България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Спри цигарите, стани богат

Прочитания: 370
15.01.2013 17:01 по статията работи: Александра Цанкова

Колко пари можем да спестим, ако спрем да пушим?

Освен, че е вредно за здравето, тютюнопушенето бавно, но сигурно орязва и бюджета ви. Отказването от цигарите, колкото и да е трудно то, ще повлияе положително както на физическото и здравословното ви състояние, така и на портфейла ви. Изчислено е, че пушенето на една кутия цигари на ден, в продължение на една година, изпарява парите за чисто нова (стара) кола.



Една кутия цигари в България струва средно 5 лева. Какво ли можете да направите за себе си и семейството си, ако измислите друго предназначение на тези пари? Дори не можете да си представите! Ако не искате и този месец да се обърнете и парите ви "дим да ги няма", ето един набързо начертан план, който ще даде идеи как да ги използвате разумно.

 


Един ден без цигари и вече сте с 5 лева напред. Ако не смятате да ги събирате в касичка и след година да се повозите в нова кола, можете да отскочите до пазара и да купите 2 килограма плодове и зеленчуци. Здравословно хранене и един ден чист въздух - безценно... а в този случай - безплатно.



Два дни без цигари, в джоба ви се намират 10 лева. Освен на свежестта на въздуха, този ден можете да се насладите на футболен мач на любимия си отбор и то от сектор А.



Ако пък спестявате парите си от цигари една седмица, ще разполагате със солидната сума от 35 лева, с която може да подновите картата си за фитнес или да заведете семейството си на ледената пързалка за цял един ден.



Месец без цигари би добавил 150 лева в портфейла ви. Можете да се поглезите и да прекарате незабравим ден в един от родните ни ски курорти. Ако решите да наблегнете на здравословния начин на живот, 150 лева са напълно достатъчни да заредите хладилника си с полезните и вкусни храни, за които все не остават средства.



Шест месеца без цигари ще ви се отблагодарят с 900 лева в плюс. Ако сте издържали толкова време без тютюнев дим, значи вие сте нашия човек! Горещо ви съветваме да направите още една крачка към здравословния начин на живот и да похарчите тези пари за един прекрасен велосипед, с който да кръстосвате улиците на града. Не веднъж сме изтъквали предимствата на колоезденето, но никога няма да се изморим да ви ги повтаряме. Велосипедът е по-евтин, лесен, удобен и полезен начин за придвижване, така че бързайте към магазина.



Година без цигари... ще ви кажем само, че сте спестили 1800 лева и оставяме въображението ви да се вихри в посока как да ги изхарчите. Сигурни сме, че ще вземете най-доброто решение, защото вече сте 365 пъти по-щастливи, разумни и здрави хора.

 

Не забравяйте да наминете и през страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване