България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Трик за страдащите от безсъние

Прочитания: 184
28.07.2014 18:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Сънят е доста важен. Както знаете най-добрите часове за сън са между 22:00 и 02:00 часа. В този период сънят е най-дълбок и здрав. Точно тогава тялото се възстановява най-добре и мозъка си почива. Затова е важно да можем да заспим лесно. Но за жалост много хора страдат от безсъние. Факторите, причинили го могат да бъдат много от стрес, до физически проблеми. Сега няма да се фокусираме върху тях. В тази статия ще ви покажем един малък трик, за страдащите от безсъние.

 

Ако сте забелязали в човешката природа са заложени най-силно две неща - имитацията и ината. Още от малки децата се научават да живеят в този свят, чрез имитиране. И разбира се да получават това, което искат като превключат на вълна инат. През годините тези неща не се променят. 

1344989

Затова един сигурен начин да заспите, ако ви мъчи безсъние е като се преструвате, че трябва да останете будни или по-точно да се стремите да не заспивате. Първо мозъка ви се фокусира в думата "заспивам". Няма значение, че думичката "не" присъства отпред. Мозъка просто се фокусира върху информацията, която сте сложили вътре. Така тялото започва да имитира мислите, които мозъка излъчва. И разбира се ината - всяка клетка в нашето тяло започва да се движи напук на забраненото действие. Сега, когато сънят е забранения плод, започвате да го желаете все повече. 

 

 

Ако страдате от безсъние непременно трябва да пробвате този трик. Не се предавайте бързо. Фокусирайте съзнанието си изцяло с тази мисъл и ще видите как неусетно за 5-20 минути вече ще сте в страната на сънищата. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: gretchenrubin.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване