България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тоталното преобразяване на раково болен в бодибилдър + Видео

Прочитания: 259
07.07.2014 13:07 по статията работи: Деси Иванова

Една история за това как никога да не се предаваме и да преследваме мечтите си...

Източник: musclemodelblog.com

Някои нещастия са толкова големи, че карат хората да се отказват от мечтите си. Дали те губят твърде много време, пропиляват твърде много пари или се връщат назад, започват да си мислят, че постигането на поставените цели е нереалистично. И все пак има хора, които отказват да пуснат мечтата да си отиде. Въпреки, че осъзнават ситуацията си, се заричат да продължават напред и да не се отпускат. 

 

1326363

Младежът културист и фитнес модел Зак Зейлър е един от тези хора. Той винаги е бил спортист, но когато е диагностициран с рак, няколко месеца преди 16-тия си рожден ден, губи всичката си мускулна маса, за която е работил толкова усърдно. Въпреки, че повечето биха се предали, той отказва да бъде победен. Три години по-късно се трансформира в звяр. Както можете да видите на тези снимки, стремежът на Зак да преодолее препятствията го е довел до фантастични физически резултати. 

1326364

 

 

 

 

Въпреки че Зейлър имал канцерогенно заболяване и е загубил всичките си атлетически способности, е продължил да работи два пъти по-усилено, за да възобнови развитието си. Зак е твърдо решен и не може да бъде спрян. Запазвайки постоянството, дори и в трудните моменти, той е развил впечатлителна физика и всичко това в равномерни и симетрични пропорции. Неговата невероятна ръка, делтовидния мускул и развитите гръдни мускули, свързани с добре оформените коремни мускули, поставят физиката му сред най-добрите, особено като се има предвид не само възрастта му, а и обстоятелствата.  След като разгледате тези снимки, не трябва да имате съмнение, че никога не трябва да се отказвате от мечтите си

 

1326366

Зак сам е описал личната си борба с рака: 


"Това беше няколко месеца, преди 16-тия ми рожден ден - диагностицираха ме с диагноза Лимфом на Ходжкин. Учебната година, приятелите, спорта и всички други дейности щяха да останат на заден план, докато аз се подлагах на химиотерапия и радиация. По време на лечението загубих атлетичното си телосложение и теглото ми спадна до 48 килограма.

 

След месеци боледуване, в общи линии живеех в болницата и бях физически изцеден. Това беше най-трудната точка в живота ми и се нуждаех от нещо, което да ми помогне да изляза от дупката, в която бях. В този момент си казах, че ще приемам всеки един ден като подарък и възможност да постигна това, което желаех. Започнах да вдигам тежести, нещо, което правех преди да бъда диагностициран, за да бъда конкурентоспособен спортист. Докато гледах как раста, почувствах целият ми живот да става по-силен, не само във физически аспект. Документирах цялата си история във видео в Youtube и веднага получих обратна връзка колко вдъхновяващо е за много хора."

 

Източник: musclemodelblog
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Flowin Bulgaria |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване