България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети за родители в първия учебен ден

Прочитания: 135
16.09.2013 11:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Какво да хапват, пийват и спортуват децата ви?

Източник: Thinkstock/Guliver

Клас стани, клас мирно! Въпреки че е изместен с ден, духът на първият учебен ден и бурните емоции, носещи се от всеки  училищен двор, върлуват със същата сила и на 16-ти септември. Макар денят да е мрачен, детските усмивки ни подаряват светлина и ни карат да се върнем назад във времето, когато игрите с приятели и безгрижното шляене, нарушавано от някой друг урок, диктуваха живота ни. Няма по-подходящ ден от този да ви пожелаем следното: Превърнете детството на малчуганите си в дълга, прекрасна приказка, за която щастлив край не е нужен, защото всеки дъх от нея ще бъде изпълнен с красота, любов и топлина.

 

 

Как ще постигнете това, знаете и усещате най-добре самите вие.  Това, с което можем да ви бъдем полезни ние, е да ви споделим как да се грижите за менюто на детето си по-добре през новата учебна година.

 



На пътрво място наблегнете на плодовете сутрин. Дали ще му предложите да закуси с вкусна плодова салата или ще му сложите ябълка (банан, грозде и т.н.) в раничката, преценете сами.

 

 

Имайки предвид не съвсем здравословната храна, предлагана в лавките, хубаво е да се погрижите и за обяда на детето си.  Да не забравяме, че училището натоварва малчуганите, както психически, така и физически. Тук ще намерите съвети за най-подходящата храна за децата преди, по време и след тренировка. Напомнете на мъниците да пият течности по време на училищните занятия.

 

 

Защо децата ви трябва да спортуват, както и още полезни съвети за родители, можете да откриете тук.

 

 

 

 

Не забравяйте да отскочите и до нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване