България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да предпазя детето си от алергии

Прочитания: 174
03.04.2013 09:04 по статията работи: Александра Цанкова

Няколко основни въпроса относно алергиите и децата

Източник: http://www.chicanol.com

Освен всички хубави неща, типични за пролетта, този сезон е известен още и като "сезона на алергиите". Най-податливи на тези неприятни проявления за децата. За да бъдете една идея по-информирани и подготвени да браните здравето на малчуганите си, прочетете следващата информация. В нея даваме отговори на най-често задаваните въпроси, относно алергиите. А именно:




Как да разбера дали детето ми има алергична реакция към определена храна?

Алергията при децата се проявява главно към мляко, пшеница, яйца и фъстъци. Реакцията е: обрив, подуване на езика и устните, оток на лицето, хрипове. При всяко консумиране на алергенната храна, реакцията се повтаря. При някой деца алергията може да се прояви с по-слаби симптоми: екзема или лека астма. Ако имате съмнения, че детето ви има алергия към някаква храна, консултирайте се с лекар.

 



Има ли наследствени алергии?

Отговорът на този въпрос за съжаление е "да". Ако някой от родителите е алергичен (има сенна хрема или алергична астма) вероятността детето също да е засегнато е 40%. Ако и двамата родители страдат от алергия, шансът детето да я наследи скача на 75%.  

 



На каква възраст мога да подложа детето си на тест за алергии?

Ако имате съмнение за алергия към храни като мляко, яйца и фъстъци, можете да направите тест на детето си на всяка възраст (вариантите са кожен или кръвен тест).

 

 

Мога ли да давам на детето си антихистамин и нужна ли ми е рецепта?

В момента подобен вид лекарства се продават само срещу рецепта. Не предприемайте рискове и се консултирайте с лекар, относно здравословното състояние на детето си.

 

 

Още от нас на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване