България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Стресирайте стреса със стрес

Прочитания: 179
14.03.2013 10:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Даже и не ми се иска да споменавам думата "стрес". От време на време си мисля, че може да достигне ефекта на думата "рак". В Западна Европа например, ако вмъкнете думата "рак" ненадейно в разговор, рискувате събеседника ви да се обърне и да си тръгне. Та така и с думата "стрес". Очаквам съвсем скоро да стане мръсна дума, но не от тези, които се крещят по кръстовищата, а от тези, които се премълчават.

 

Вече ви запознахме с антистрес храните, както и с няколко метода за намаляване на стреса. Освен това знаем, че стресът води до наднормено тегло и е виновен за множество случаи на сърдечни заболявания и инфаркти. И въобще всичко е свързано и едно води до друго и трето до пето, но води началото си от стреса.

 

Ако досега споменатите методи не действат е добре да извадите тежката артилерия и да атакувате стреса с неговите методи. А именно стресирайте стреса със стрес.

 

Лошо последствие от стреса са качените килограми. Ами вие просто можете да отвърнете на удара и да ги смъкнете. Диета или повече спорт, все вършат работа. И ще го върнете стреса в изходното му положение.

 

Стресът причинява безсъние. Тогава е време за приспивателни. Не всички такива са вредни. Има приспивателни на билкова основа, които са една идея по-малко вредни от останалите. Наспете се добре, та да го видим къде ще отиде стреса.

 

Стресирани сте до депресия. Значи е време да убиете стреса с малко забавления. Отидете на дискотека, бар или сред хората. Почерпете си стреса с едно питие ако трябва и той сам ще си тръгне.

 

Стресът си търси сподвижници под формата на телефон и гледане на новини. Изключете телефона и се върнете преди 10 години, тогава и стреса го нямаше.

 

Споделете своите начини за борба със стреса под статия или на <<facebook.com/Sportuvai.bg>> И не забравяйте, око за око, зъб за зъб, стрес за стрес.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване