България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Страха се "научава"

Прочитания: 172
28.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Проучване, публикувано в бюлетина на Националната академия на науките, установи, че децата се научават на страх от майките си. Те го правят, чрез ароматите, които майката отделя, когато се намира в затруднено положение. 

 

Изследователите са направили експеримент с плъхове, като са ги научили да се страхуват от миризмата на мента. След това оставили женските плъхове да се размножават. Майките са предали страха си на новородените, чрез миризма, която са освобождавали, когато са били изложени на аромата на мента. В последствие проучването изследвало различни хора и установило, че именно това е причината страховете на майката да бъдат предавани на нейните деца и внуци

1396843

Всяка травма, която една майка преживее, по-късно бива предавана на нейното поколение, чрез аромат. Ето още една важна причина хората да се освобождават от демоните си. Ако не желаете децата ви да страдат от същите страхове, то вие трябва да се изправите срещу тях. Веднъж, закодиран у децата, страха трудно може да бъде премахнат. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mnn.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване