България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Секс фактор: 5 причини да го направите довечера

Прочитания: 380
04.04.2013 12:04 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: http://living.msn.com

Вече много пъти сме споменавали, че сексът е от голямо значение за здравето на човек. Най-малкото, без него нямаше да ни има и нас. Освен удоволствието, което сексът носи, можем да отметнем още редица здравословни причини, поради които да се приберете и да се отдадете на любовта си. Към вашите мотиви да се обичате тази вечер добавяме още пет, които несъмнено са доста убедителни.



Сексът намалява стреса и кръвното налягане

Проучвания сочат, че хората, които редовно правят секс са по-здрави физически и реагират по-добре при стресови ситуации. Установено е, че сексуално активните имат по-балансирано кръвно налягане от тези, които не се отдават често на страстта си.

 

Сексът изгаря ненужните калории

Тренировките често са трудни, досадни, монотонни, а не рядко и безрезултатни. Бягане, вдигане на тежести, блъскане във фитнеса - всичко това понякога идва в повече и на най-упорития и амбициран човек. Защо просто не правите секс? Например довечера? Ще ви кажем само, че 30 минути любов се равняват на 200 изгорени калории.

 

Сексът е имуностимулант


Вярвате или не, учените са доказали, че правенето на секс по четири пъти седмично подобрява оздравителните сили на организма и го прави по-устойчив на вирусни провокации. Здраве винаги ви трябва, така че и сексът ви трябва да е на ниво.

 

Сексът те кара да изглеждаш и да се чувстваш по-млад



Колкото и странно да звучи, това е вярно. Пак добрите стари учени са доказали, че сексът подобрява здравето и еластичността на кожата. Това се дължи на специален хормон (DHEA), който се отделя по време на любовен акт. И без да знаете тези научни подробности се чувствате щастливи и бодри след хубав секс, нали?



Сексът подобрява съня



Има причина, поради която спите като къпани след секс. По време на оргазъм тялото произвежда и отделя хормон, наречен окситоцин. Той е и "виновникът" да спите добре и да се чувствате отпочинали на сутринта. За усмивката, с която се будите, най-вероятно заслуга има човекът до вас. 



Така че, правете секс в израз на любовта си, правете го за удоволствие, правете го и за здраве!

 

 

 

<< www.facebook.com/Sportuvai.bg >>

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване