България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Роналдо се мести в Англия, гони диплома

Прочитания: 197
08.01.2013 17:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Роналдо (оригиналният Роналдо, който вмомента изглежда малко като буца) се готви да се премести в Англия, а в багажа му ще има по-скоро наръч учебници, отколкото футболни обувки, тъй като се е записал да учи реклама.

 

Бившата звезда на Бразилия няма да бъде типичния "беден" студент, т.е. няма се храни с вчерашна храна и да дели 5 квадрата с още някой. Той планува да започне стаж при известният маркетинг гуру Сър Мартин Сорел.


Роналдо създаде своя собствена рекламна агенция, след като окачи на стената футболните си обувки през 2011
г. Оттогава той прави първите си стъпки в света на рекламата, а след това признава и желанието си да се учи.

 
"Осемнадесет години са минали откакто съм излязъл от класната стая и изпитвам голяма нужда отново да започна", казва той.


"Научих много в училището на живота от толкова много пътувания и живеене в чужбина  Но също така трябва да се потопя в нещо. Да се уча от Мартин ще бъде страхотно. Аз няма да го оставя на мира, ще му задавам въпроси по цял ден, точно като нападател. Той ще трябва да ми разкаже всичко".


А всъщност отношението  на Роналдо към ученето далеч не е рядкост сред футболиститеВратаряt на Челси Петер Чех има диплома по право, съотборникът му Хуан Мата  учи едновременно маркетинг и спортни науки, а Сократес е бил доктор по медицина и философия.

 

 


Още любопитни снимки, видеа и чудеса от света на спорта (и не само), ще намерите във Фейсбук на: www.facebook.com/Sportuvai.bg


Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване