България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Преборете депресията с упражнения!

Прочитания: 309
24.07.2013 16:07 по статията работи: Габриел Балабанов

За пореден път е доказано, че упражненията са много, много по-ефикасни срещу депресията, в сравнение с различните медикаменти. Може би и тренировките трябва да бъдат предписвани и при това с гаранция. Но има да се извърви дълъг път, докато това стане реалност.

 

 

Хората се чудят как да се справят с кризата и, може би, фитнесът е отговорът. Но когато си в депресия това е трудно постижимо. Дори излизането на разходка е рядкост. Липсата на мотивация е основен признак на депресията. Ключът към справянето с проблема е да бъдеш част от група. Започнете да ходите на зумба, плуване, йога и други подобни занимания, включващи инструктор и повече хора. Ако пък предпочитате да сте вкъщи, викнете приятел(и) и следвайте видео съвети. Обзалагам се, че ще ви е забавно. Упражненията, смехът и взаимоотношенията с хора ще са ви от огромна помощ.

 

 

За да има ефект от тренировката, сърденият ви ритъм трябва да достигне 60-70 процента от възможностите ви. Така ще можете да разменяте кратки реплики с останалите, но не и да поддържате дълга дискусия. Не се ограничавайте, измисляйте различни варианти и, най-вече, забавлявайте се!

 

 

Като цяло е добре да сте възможно най-активни в ежедневието си. Например използвайте стълбите, вместо асансьора, вървете пеша, вместо да пътувате с градския транспорт. Това също са начини да държите депресията настрана. Ниско активният начин на живот увеличава риска от депресия и обратното.

 

 

От всичко казано до сега не сме обърнали внимание на физическите ползи от тренировките. Такива са здравословното тегло, мускулесто тяло, по-ниски кръвно налягане и холестеролни нива и много други.

 

 

Разбира се, има и случаи, в които се налага и приемането на медикаменти, като например при проблеми с химичните вещества в мозъка. Тогава упражненията също са от полза, тъй като ви стабилизират и намаляват нуждата от споменатите лекарства, а и ви карат да се чувствате добре. Така че взимайте дъмбелите, обувайте маратонките, или изкарайте велосипеда от мазето и правете това, което ви прави щастливи!

 

 

Още полезни съвети на нашата Фейсбук страница!

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване