България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Поправете грешката „бърза храна“ с чаша чай

Прочитания: 166
09.09.2013 17:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Everystockphoto

Няма ефикасен метод, с който да туширате всички негативни ефекти на бързата храна. Все пак в случай на прегрешение може да се възползвате от благотворното влияние на чаша чай, с която да неутрализирате отчасти вредата от бургерите и картофките върху кръвообращението ви.

 

 

Храната в заведенията за бързо хранене е богата на наситени мазнини, които свиват кръвоносните ви съдове и нарушават правилното кръвообращение. Учени от италианския университет L’Aquila предлагат да се справите с този проблем, изпивайки една чаша чай. Чудотворната напитка стимулира кръвообращението ви така, че артериите ви се разширяват с до 20%. 

 

 

Едва ли заменяйки колата или шейка с чай, ще се спасите от останалите неблагоприятни ефекти на джънк-фууда, затова по-добре се откажете от двойния бургер и големите пържени картофки. За по-сигурно карайте само на чай:) И вкусно приготвена домашна храна, разбира се. Защото дори интензивните тренировки не могат да компенсират за вредните вещества, с които "дарявате" тялото си от много бързане.  

 

 

Още полезни съвети от нас ще откриете на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване