България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Новата супер храна на нашето време

Прочитания: 274
20.08.2013 12:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Дървото на вечността - Моринга

Източник: Thinkstock/Guliver

Няма да увъртаме, а направо ви я казваме - Моринга. Растение от дървесен тип, чиито листа съдържат едни от най-полезните вещества, нужни на организма. Моринга или иначе казано "най-питателното зелено".

 

 

За да разсеем съмненията, който със сигурност ще се пробудят у вас относно полезната същност на това растение, ще ви разкажем кратка история. В миналото са погребвали древните войни, загинали в битка, с листа от Моринга, за да им дават сила в задгробния живот. Легенда разказва, че египетските фараони са били придружавани в отвъдното от същото растение.

 

 

Американците са днешните преоткриватели на лечебното дърво. Моринга регулира метаболизма, съдържа огромно количество хранителни вещества, разполага с 3,5 пъти повече калций от млякото и 4 пъти повече витамин C от цитрусите. Скорошно изследване доказва, че листата на това растение съдържат повече витамин А от морковите, повече желязо от спанака и повече калий от бананите. Протеините му пък са точно толкова, колкото на яйцата.

 

 

Можете да се възползвате от Моринга в няколко варианта. Най-разпространена и консумирана е под формата на прах като хранителна добавка. Голям е и изборът на козметични продукти, съдържащи лечебното растение. 

 

 

Повече за супер храната на нашето време могат да ви разкажат и колегите от Kulinar.bg - тук.

 

 

 

А после урокът ви е ясен: посетете нашата Фейсбук страница :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване