България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-големите симулации на световни първенства

Прочитания: 390
01.07.2014 09:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Предполагам симулациите са ви една от неприятните страни на футбола. Често се случва играч, който вижда, че ще изгуби владението на топката да се строполи на земята, като се надява, че съдията ще отсъди нарушение в негова полза. Това може да се използва и като провокация съдията да изгони противников играч. Понякога тези опити за симулация са направо смешни и очевадни, но понякога те остават незабелязани. Ето класация на 5-те най-големи симулации в историята на световните първенства, които са повлияли на мачовете.

5. Ел-Хаджи Диуф срещу Уругвай. Световното първенство в Япония и Южна Корея през 2002г. Бързоногият нападател на сенегалците се опита да мине покрай вратаря, но като видя, че няма да достигне топката се строполи на тревата. Съдията отсъжда дузпа за това "гмурване" на Диуф.

4. Славен Билич срещу Франция. Световното първенство във Франция 1998г. Хърватинът направо се подкоси на земята след "удар" от френски футболист.

3. Диего Симеоне срещу Англия. Световното първенство във Франция 1998г. Настоящият наставник на Атлетико Мадрид се направи на подкусен след нарушение срещу Дейвид Бекъм и последвалата реакция на английската звезда.

2. Юрген Клинсман срещу Аржентина. Световното първенство в Мексико 1990г. Треньорът на САЩ се строполи по атрактивен начин след нарушение на аржентински футболист.

1. Ривалдо срещу Турция. Световното първенство в Япония и Южна корея 2002г. Това е безспорно най-голямата симулация в историята на футбола. При корнер турски футболист подава топката на Ривалдо, който се строполи на земята, преструвайки се, че топката го е ударила. След двубоя много медии искаха да връчат на бразилския футболист "оскар".

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване