България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да се отървем от болката във врата

Прочитания: 923
03.08.2014 09:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Продължително седене в неудобна поза, спане на криво, грешки при упражненията и т.н, всичко това води до болки или напрежение във врата. Неразположението в областта на врата предизвиква не само болки на това място, а и в областта на шията и околните мускули. Това може да доведе до скованост и подуване на врата. Тъй като вратът е свързан с рамената и главата, това причинява големи неприятности.

Ето няколко трика, за отърваване от тази неприятна и дискомфортна болка:

 

1. Лед

Прилагането на лед върху врата, помага за намаляване на възпалението. Сложете малко натрошен лед в кърпа и го поднесете към проблемната област. Задръжте така около 15 минути. Повторете 2-3 пъти през деня и се уверете, че го прилагате директно върху шията. Не изстудявайте околните места.

 

2. Загряване

Прилагането на топлина, чрез топла кърпа или бутилка топла вода повишава циркулацията на кръвта и облекчава сковаността. Използвайте тази техника до колкото тялото ви позволява. Не прекалявайте, тъй като това може да влоши болката.

 

3. Хидротерапия

Това е много прост и лесен домашен лек. силата на водата от душа ще ви помогне да намалите болката и възпалението. Застанете под душа по такъв начин, че топлата вода да е насочена към засегнатата област за 3-4 минути. После преминете на студена вода за 30-60 секунди. Повтаряйте, докато не с епочувствате по-добре. Горещата вода увеличава кръвообращението, а студената намаля възпалението. 

 

4. Английска сол

Английската сол е много ефективно средство за намаляване на напрежението в мускулите и облекчаване на болката. Магнезиевия сулфат в солта действа като естествен релаксант. Добавете чаша - две английска сол във вода и я затоплете. След това накиснете директно шията си във водата за 20 минути. Продължавате тази практика ежедневно, докато болката отшуми.

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване