България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да направим перфектното смути

Прочитания: 189
28.08.2014 14:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: health.com

Безспорно смутитата са едни от най-вкусните и полезни храни. Чрез него вие можете да комбинирате продове и зеленчуци и да се насладите на невероятния им вкус. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите перфектното смути.

Формулата за перфектното смути е проста - изберете си плодовете и зеленчуците, които да смесите. Хубаво е съставките на смутито да са по равно, за да е балансиран вкуса. Възможно е да добавите и замразени зеленчуци. Можете да добавите и различни течности като мляко, сок вода и други. Ако тренирате можете да добавите и протеин, който ще ви даде допълнителна енергия за тренировки.

За перфектното смути е необходимо да знаете и какви са възможностите на вашия блендер. Трябва да знаете дали мотора му е силен или слаб и дали може да смели добре замразените храни. Не го претоварвайте, защото може да се развали. Ако правите много смутита, е добре да правите няколко почивки, за да не се претовари блендера.

Изстудете добре смутито, за да е по-разхлаждащо и по приятно за пиене. Това ще ви помогне особено по време на летните жеги. Стига вече толкова четене, време е за вкусно и освежаващо смути.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: news.health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване