България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да намалите вероятността от сърдечен удар

Прочитания: 146
16.08.2014 10:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сърдечния удар е един от основните проблеми на съвременното общество. Голяма част от хората страдат от сърдечни проблеми, които са породени от високото ниво на стрес, мазнини и холестерол, застоялия начин на живот и нездравословното хранене. Ето няколко неща, които можете да направите, за да намалите вероятността да получите сърдечен удар.

Хубаво е да разпределите храненията си на 5. Тоест 5 хранения на ден ще намалят вероятността от сърдечен удар. Още по-добре ще е, ако колкото се може от тях са от плодове и зеленчуци. Всяка порция от плодове и зеленчуци, която ядете, намалява вероятността от сърдечен удар с до 5%.

Освен храненето, дори и 5 минути тренировка на ден ще намали вероятността от сърдечен удар. Вече не е нужно да тренирате 1-2 часа, нужни са само няколко минути и няколко прости упражнения да намалите вероятността от неприятния сърдечен удар.

Намалете стреса. Това е основния причинител на сърдечните проблеми. Той е породен от забързаното ежедневие и проблемите на работа и в семейството, но се стремете чрез спорт, йога и други дейности да намалите риска, за да сте по-здрави.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: NBC
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване