България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Искате да сте здрави? Вземете си куче

Прочитания: 197
12.07.2013 12:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сладкият четириног приятел може да бъде нещо повече от спътник в парка или пухкаво приятелче, което да гушкате след работа. Знаете ли, че вярната ви дружка може да подобри значително здравето ви? Учени са доказали, че редовната разходка с кучето ще намали риска от сърдечни заболявания.

 

 

Домашният любимец наистина може да бъде най-добрия ви приятел! Пак добрите, стари учени са доказали, че хората, собственици на кучета, имат по-регулирано кръвно налягане, по-добро настроение, холестерол в нормални граници, по-добра защита срещу стреса, а и кантарът им сочи по-малко килограми. Прекрасно, нали? Наблюдения върху 5200 души сочат, че рискът от сърдечни заболявания при стопаните на кучета е с 54% по-нисък в сравнение с хората, живеещи без четириного приятелче.

 

 

Всички тези добри новини не са случайни. Редовните разходки и тренировки, които се налага да правите с пухкавия си любимец със сигурност играят важна роля за доброто ви здраве. Присъствието на едно мило и всеотдайно същество в живота ви също не е за подценяване.

 

 

Изводът е лесен. Вземете си куче и изпълнете с щастие живота си!

 

 

 

Още от нас ще намерите на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване