България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо трябва да тренирате боси

Прочитания: 294
17.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Сигурно се чудите защо да правите упражненията си боси, след като има толкова много невероятни обувки, предназначени за спортуване. Най-вероятно ви изглежда налудничево да махнете маратонките от краката си, освен ако не се практикувате йога. 

 

Но всъщност това е нещо напълно нормално. Стъпалата на хората, също като ръцете би трябвало да са свободни и постоянно да общуват с външната среда. В днешно време е немислимо да бродите боси из града, но във фитнес злата или вкъщи, по време на тренировка това е напълно нормално. По ходилата на целите крака има различни точки, свързани с всички органи на човешкото тяло. Чрез стимулирането им вие тонизирате целия си организъм. 

1389375

В човешкото стъпало има 28 кости, 35 стави и 56 сухожилия. Всяко едно от тях има нужда да бъде разтегнато по естествен път. Как очаквате краката ви да релаксират в края на дългия ден? След като са били затворени в обувки по време на работа, едва ли ще е по-добре за тях да бъдат отново опаковани. 

 

Започнете да се разхождате боси из апартамента си. Ако излезете навън и врмето го позволява, заровете за няколко минути краката си в топлата пръст или повървете по меката трева. Ще видите, колко добре ще се отразят тези малки упражнения на стъпалата ви. Ако усещанията ви допадат определено трябва да започнете да тренирате боси. Така ще увеличите издръжливостта и силата на ходилата си. Ако не се чувствате комфортно боси, по-добре не се насилвайте. Идеята е да се чувствате естествено и свободно. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.fitsugar.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване