България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо никога не трябва да излизате с колега

Прочитания: 240
21.07.2014 11:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Има неофициално правило, което се повтаря отново и отново, по цялата земя. Правило, което никой от нас не иска да чува, но поне веднъж е нарушавал.

 

Кое е това правило? Не се срещайте с колеги! Много често хората се забъркват в тази ситуация, заради естеството на работата си. Прекарвайки целият ден в офиса и много често нощите продължавате да сте мислено там и няма как да срещнете други хора. 

Ако вашата кариера е важна за вас, трябва да избегнете това дяволско изкушение на всяка цена. Ако все пак решите да се впуснете в подобна авантюра, то последвайте тези съвети. 

1339773

1. Не казвайте на колегите си

Всеки казва, че може да пази тайна, но докато се обърнете вече клюката се е разпространила. В такава ситуация е по-добре по-малко хора да знаят за вашата романтична връзка. Освен, че ще се чувствате неловко пред колегите, няма да можете да държите личния си живот отделно от този на работа. 

 

2. Не флиртувайте с шефа си

Да се срещате с шефа никога не е добра идея. Не искате да бъдете изцяло подчинени на партньора си (освен ако не си падате по такива неща в спалнята). Това може да застраши напредък в кариерата и да си спечелите презрението на колегите. От където и да го погледнете не е добра идея. 

 

3. Отегчавате се

Ако се виждате всеки ден, постоянно-24/7, рискувате да поканите скуката във връзката си. Запознанствата извън работният кръг, ви позволяват да комуникирате спокойно за изминали ден, проблемите или радостите на работа и много други. А, когато излизате с колега, той е присъствал на всички тези случки и в един момент просто се изчерпвате. 

1339774

4. Ревност

 Хората, които са екип на работното място дълго време стават сплотен екип. За жалост, когато имате връзка с колега, всички невинни докосвания, размяната на закачливи изречения и свободното общуване стават трън в очите ви. Когато човек има връзка с колега, намира поводи на ревност постоянно!

 

5. Страховитите раздели

Всяко хубаво нещо си има край... понякога се случва по-рано от предвиденото. Ако се разделите и продължите да работите заедно, не само че предизвиквате смут сред колегите, а и напрежение между вас самите. Няма хубава раздяла, колкото и добри отношения да сте имали и да искате да запазите приятелството си, няма връщане назад. Дори и ако по някакъв начин успявате да закрепите деня, това ще ви тормози. 

 

Така че следващият път, когато се загледате по някой в офиса веднага се спрете и се върнете на тази статия. Разширете социалния си кръг и се запознайте с нови хора. 

 

Бяхте предупредени!

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: elitedaily.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване