България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо мотивацията не е достатъчна

Прочитания: 181
15.07.2014 16:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Мотивацията не е толкова важна, колкото осъзнаването и вниманието! Ако искате да постигнете трайни изменения във каквото и да , трябва да изключите автопилота и да се вземете в ръце. 

 

Повечето от хората сме на автопилот почти през цялото време, дори и да не го осъзнаваме. 

Например, може да не забелязваме, че мием зъбите си с дясната ръка. Да не осъзнаваме, че си тръгваме от офиса, заради желанието за чаша вино и още куп други неща. Започваме да се движим като роботи.

1335927

Всички сте чували твърдението, че подсъзнанието обработва 4 милиарда бита информация за секунда, докато всъщност осъзнавате едва 2000 бита в секунда. 

 

Как може да се конкурираме с това? 

Започнете да се съсредоточавате. Време е да се научите да обръщате внимание на всичко, но за целта първо трябва да бъдете осъзнати. Да сте осъзнати не означава, че трябва да медитирате или да се качите на върха на някоя планина. Можете да го направите навсякъде, по всяко време. 

 

За да бъдете по-съсредоточени трябва само да се тренирате. Започнете примерно с един момент от деня, който по принцип сте вършели механично, но този път обръщайте внимание на всяко движение, на всяка мисъл в главата си и се стремете да контролирате ума си. 

Осъзнатостта е всъщност да сме изцяло в настоящият момент. 

1335926

Ако искате да постигнете нещо повече трябва да се научите не само да се мотивирате от вреден навик, а и също така да го изкоренявате. Ако сте мотивирани да отслабнете, все пак трябва да сте осъзнати във останалите си дейности. Дали се храните със здравословна храна, каква е самооценката ви към самите себе си и т.н. Всеки вреден навик може да бъде изкоренен, само и единствено, ако първо го осъзнаете. 

 

За някои може да изглежда лесно, за други не. Но във всички случаи е важно да направите крачка към промяна, чрез наблюдаване на навиците си. Защото факторите, които ви мотивират може и да изчезнат, но осъзнатото мислене няма. 

 Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: girlsgonestrong
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване