България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Влезте в мозъка на победителите

Прочитания: 150
09.07.2014 15:07 по статията работи: Деси Иванова

Нека надникнем в главата на тези, които никога не се предават

Източник: Pinterest

Спортните психолози казват, че психическата издръжливост е "способността да се изпълняват последователно действия според вашите таланти, независимо от конкурентните обстоятелства". С други думи, без значение колко брутални са обстоятелствата, независимо дали това е 4-я ви час бягане в пустинята при 37 градуса или сте по средата на стотното повторение на тренировката. Вие сте в състояние да издържите болката и страданието и да дадете най-доброто от себе си.


Докато психолозите разглеждат ролята на генетиката, околната среда и придобитите умения, откриват факта, че високите нива на психическа издръжливост са най-важния аспект за постигането на успех.

 

Аманда Гаш


29-годишна, бегач за издръжливост
1329564

Психичeска издръжливост ...


"За мен, психическа издръжливост се появява в много предизвикателни моменти, не само в спорта, а и в живота като цяло. Притежава изключителното качество да превърне едно негативно усещане в положително." Тя казва "Мисля, че мога да направя всичко. Ако наистина искам да го постигна!"


Марк Патинсон


44-годишен състезателен колоездач по издръжливост
1329563
Психическа издръжливост ...


"Това означава да бъдеш в състояние да продължаваш, дори и при екстремен дискомфорт. Това е способността да се преодолее мозъка, който ви казва да спрете и да продължите да се борите, дори и нещата да не вървят добре."



Обучение за психическа издръжливост...


"Подготвям се за това, чрез моя собствен опит. никога не съм попадал в такива ситуации, но знам, че винаги, когато нещата са зле се оправят. Дори това стана моя мантра: "Понякога нещата са много зле, но ще станат добре".

 

Джеси Томас


34-годишен триатлет на дълги разстояния

1329565

Психическа издръжливост...


"Мисля, че психическата издръжливост е способността да се се справяме с болката. Това е способност на тялото и умът.  Психичната издръжливост може да бъде възможност да се измъкнете от границите на тялото си."


Обучение за психическа издръжливост...


"Винаги визуализирам всяко състезание. Опитвам се да го разделя на възможно най-много ключови точки. Поставям си цели и се опитвам да доведа до минимум външните фактори."

Източник: greatist.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване