България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Забрави страховете и отслабвай

Прочитания: 172
09.04.2013 16:04 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: http//www.futurity.org

Всеизвестно е, че загубата на тегло не е лесна работа. За някои хора тази дейност е дори плашеща. Макар това да изглежда глупаво, страховете, провокирани от предстоящи тренировки, са често срещано явление. Говорим за конкретни опасения, които спират много хора да се погрижат за външния си вид:



Страх от провал

Това е най-често срещаната причина, поради която хората не могат да се придържат към плана си за тренировки или изобщо се лишават от тях. Грешната нагласа на хората обрича начинанието им на неуспех и провалът е неизбежен.



Страх от отговорност

Друг мотив за лишаването от спортуване е страхът от ангажираност и промяна на ежедневието. Повече време във фитнеса = на по-малко семейни вечери, рядко излизане с приятели, нула нощен живот. Това, разбира се, не е така. Ако желанието ви е достатъчно голямо, ще намерите начин да разпределите времето си.



Страх от успех

Може би най-рядко срещаният вид страх, но все пак съществуващ, е този от евентуалния успех и промяна на външния вид. Приемащите трудно промяната логично се плашат от настъпващите изменения, без да осъзнават, че те са в положителна посока.



Отърсете се от страховете си и не позволявайте те да пречат на здравето и самочувствието ви. Преди да извикате негативните мисли в съзнанието си, помислете колко положителни страни има спортът за вас. Бъдете силни и преодолявайте трудностите в името на личната си удовлетвореност!

 

 

 

Още от нас и във Фейсбук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване