България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Едно опасно приключение с парапланери продължава

Прочитания: 212
17.03.2014 16:03 по статията работи: Боян Кърпачев

Приказката за Хаваи продължава

Източник: red bull content pool

"Тим ни запозна с негов добър приятел - Даниел Веласко от Колумбия, който е мулти спортен атлет. За съжаление разбрахме, че съвсем скоро той е претърпял инцидент с парапланер и в момента е в инвалидна количка. Въпреки тези проблеми, Дани се оказа изключителен човек със здрав дух и безброй истории от Хаваи и най-вече от митичния остров Кауай. Той наблегна на това, че ако има място по света, което би стъписало наистина човек и би го накарало да се влюби в магията на природата, това е Кауай - Напали Коуст.

Дани
разказа как е прекарал 10 години на този остров и как е мечтал, планирал и очаквал да осъществи този невероятен полет над Напали Коуст, който е наистина силно впечатляващ. Той ни сподели, че обикновено духали силни и грешни по посока ветрове, стартът на летенето е бил изключително ограничен като пространство. Последният младеж, дръзнал да полети оттам, за съжаление, загинал.

От Дани разбрахме, че к
ацания почти не съществували. Имало само един/два мини плажа, които често биват заливани от огромните вълни. Ако ние успеем да преодолеем всички тези препятствия, трябва да извървим тежък планински трек - пресечен терен от 22 км. Докато били по него, мнозина са изгубили живота си, тъй като пътеката била много стръмна, тясна и плъзгава от калта. На места имало пропасти с три възлови точки, по които се образували буйни реки докато вали. В тези моменти е било наистина невъзможно да се пресече. Никой не можел да предвиди дъжда, тъй като там валяло постоянно."

--------------
Ако не ви става ясно кои са Тим и Даниел Еласко, кой е разказвачът и през какви премеждия преминава, е най добре да надникнете в първата част на разказа, преди да продължите напред. А, пропуснахме да благодарим на Red Bull за ексклузивитета на този пътепис и страхотните снимки от това невероятно приключение в Хаваи.
--------------

"И това далеч не е всичко. Това място гъмжало от
летателни средства като хеликоптери и самолети, които развеждат туристи, за да се любуват на прекрасната гледка. Но често облаците пречели  на видимостта и по тази причина е забранено за планери. Имало дори рейнджъри, които можели да ни конфискуват екипировката.

С една дума всичко това прозвуча като рай, до който обаче не може да се стигне лесно.
Дани така и не е успял да осъществи този полет през годините и останал само с тази мечта. Въпреки това той направи всичко възможно да ни мотивира. Разказа ни някои подробности и тънкости относно това как да успеем да осъществим тази нереализирана досега мечта.

Нашият екип се чувстваше готов
за мисия. Разбрахме какви пермити са възможни, взехме самолетни билети за острова само за 4 дни. Смятахме че ще се справим блестящо без да губим ценно време.

Два дни по-късно, след като се озовахме на мястото, наистина бяхме стъписани от гледката, въпреки че условията се оказаха по-сериозни от всичко досега. Имаше няколко площадки за излитане, но бяха прекалено къси, част от които кални с голям и хлъзгав наклон. Вятърът беше силен, той не ни позволи дори да пробваме предварително. Просто трябваше да бъдем сигурни в себе си на 100%. Това определено ни забави, тъй като ние планирахме да излетим един след друг и да летим заедно.

Целта бе да
станат по-интересни кадри. Въпреки това установихме, че този план е почти невъзможен и доста опасен."

 

1222398
Jorge Atramiz / Red Bull Content Pool

 

Историята дори не е приключва дотук...

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване