България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да свалиш 32 килограма за 9 месеца

Прочитания: 185
24.01.2013 15:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Представяме ви Джейк, на 24 години от Великобритания. Пичът е успял да свали цели 32 килограма за девет месеца тренировки. Ние сме искрено възхитени от постижението му, от волята му.

 

Намерихме го в блога NerdFitness, откъдето той е почерпил мотивация за промяната. В интервюто си Джейк разказва за трудностите в началото и всички онези дребни и не толкова дребни неща, които са му пречили по пътя.

 

"Започнах през март 2012. Опитах с някакви диети и лесни упражнения, но нищо не помогна. После обаче смених тактиката. Започнах да тренирам по-целенасочено. Вървях пеш до местния магазин, който е на близо километър", разказва Джейк.

 

2658edec-b2e3-70dd-1cdb-01f4fe40b557

 

"Доста хора ми казваха, че трябва да отида във фитнес, за да постигна успех. Но не ми харесва идеята да плащам за членство, да шофирам, за да стигна до мястото. Вкъщи имам чифт дъмбели, една мултифункционална пейка и лост."

 

Голямата промяна идва от храната: "Преди да започна се храних много с пица, кашкавал, зърнени грани и много, много буклуци. Във всяко меню започнах да слагам малко месо и малко зеленчуци."

 

"Най-трудно беше да си следя графика за упражнения. Винаги си намирах оправдания да пропусна тренировка. Затова започнах да си измислям начини да се мотивирам - с музика, с вдъхновяващи речи на Арнолд Шварценегер. А най-трудно ми беше да откажа тотално пицата."

 

c32b3e4f-b7ab-cf4b-d8bf-149aa130a3d1

 

А положителните неща, далеч не се изчерпват с по-добрата фигура. Ползите са и психологически: "Сега се чувствам далеч по-удобно, когато си комуникирам с хората. По-позитивен съм, старая се да помагам повече и да съм добър с приятелите ми."

 

Ние стискаме палци на Джейк да продължи все в този дух, а на тези от вас, които им предстои да го започнат, ще кажем: Колкото по-рано, толкова по-добре!

 

А никога не е късно да ни станете фен във Facebook, за да научите още подобни вдъхновяващи истории.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване